Hoe verwerken wij de as van mijn overleden vrouw in een bestaande herenzegelring? De herenzegel ring had zondermeer onderhoud nodig, want de zetting van de ring rondom de steen had gebruikssporen, de zetrand zou vervangen moeten worden.

De vraag van de klant is of wij van het aangeleverde oude gouden sieraden van haar moeder nieuwe creolen zouden kunnen maken. Omdat wij in de winkel ook zilveren klapcreolen hebben liggen heeft zij als voorbeeld een paar uit gezocht.

Er is in dit geval geen schets gemaakt, omdat het om het namaken van een paar bestaande zilveren creolen ging.

Wat te doen met een geërfd armband die niet goed past en niet helemaal je smaak is? Eerst een tijdje in een donker laadje leggen......toch jammer. Langzaam rijpte het idee; ik moet er wat mee om de armband draagbaar te maken en tante recht te doen. Bij goudsmid-juwelier van Eerden in Aalten bleek open huis te zijn met advies omtrent sieraden. Dit trok me over de streep.

De klant kwam met een oudgouden heren monogram ring van zijn opa en met de vraag of uit deze ring een mooie solitaire ring gemaakt kon worden voor zijn vrouw. Uiteraard kunnen wij deze ring omsmelten tot een nieuwe ring.

Deze armband is ontstaan doordat mevrouw een bestaande gouden armband verwerkt wilden hebben in een nieuw en modern jasje. Om dit vorm te geven hebben wij een zware zilverenslavenband gemaakt met gouden details erin.

Deze klanten kwamen eigenlijk binnen voor nieuwe trouwringen en waren zich aan het oriënteren. Ze lieten mij de bestaande/huidige trouwringen zien en ik heb hen voorgesteld de bestaande geel- en witgouden ringen te verwerken in nieuw te maken ringen, wij noemen dit ook wel ‘op pimpen’ of een ‘op-grade’. Het zijn ringen die uit onze eigen collectie titanium- gouden trouwringen komen.

Deze opdracht is tot stand gekomen, doordat een ring die de klant droeg lekker zat. Hij overwoog deze om te laten smelten tot een ander sieraad.

1 schets

 

Deze hanger mocht ik maken in opdracht. De opdracht ontstond n.a.v. van een al eerder gemaakte hanger voor dezelfde klant waar ook een bestaand klaverblad in verwerkt was. Nu mocht ik voor haar man ook een hanger maken. Ze vertelde mij dat het klaverblad een symboliche betekenis heeft in haar familie. Het klaverblad staat voor vier personen.

De wens van een mevrouw was: trouwringen zo veranderen dat er een hanger en oorstekers van gemaakt konden worden. Wij zijn de uitdaging aangegaan om de onderdelen van de bestaande ring zo te verwerken en dat gravure zoveel mogelijk bewaard is gebleven.

SAM 0910SAM 0911SAM 0912

Een mevrouw kwam bij ons in de winkel met de vraag of de bestaande trouwring van haar overleden man veranderd, zodat er as inverwerkt kon worden. Tevens zou er een vingerafdruk van haar man in moeten komen.

SAM 0944 SAM 0945SAM 0946

De klant wilde graag een geelgouden ring met een zwarte steen met gouden inleg initialen. Ik dacht "Die ringen en dan m.n. onyxsteen met goud in-opleg. Die vind je bijna nergens dat wordt een uitdaging!"

voorbeeld10 herenring monogramring 1  voorbeeld10 herenring monogramring 2 voorbeeld10 herenring monogramring 3

Deze opdracht had een grote emotionele gevoelswaarde voor de opdrachtgeefsters. In deze ringen moest de gouden zegelring van een van de overleden vaders verwerkt worden.

Bij deze opdracht ging het er om dat er verschillende ringen, trouwringen en andere sieraden zouden worden omgesmolten van de ouders van beide kanten en dat er de symboliek van twee personen in terug zouden moeten komen van zowel ouders als van de opdrachtgevers zelf!

In opdracht heb ik een ring en hanger mogen maken. Deze sieraden bestaan uit de materialen titanium en donkerblauw doorzichtig acryl. Allereerst heb ik op alle titanium onderdelen de lijnen uitgetekend, uitgezaagd en geboord. Nadien het acryl erop verlijmd en de onderdelen geklonken met zilveren pennen en het overtollige acryl weg gezaagd en gevijld. Als laatste beide sieraden fijn geschuurd en gepolijst. Het eind resultaat mag er zijn. De opdracht is ontstaan n.a.v. bestaande sieraden uit eigen collectie.

De wens van de klant was dat het bestaande goud werd om gesmolten tot een nieuw sieraad.

Na het omsmelten heb ik er plaat van gewalst en daar uit een voor en achterplaat uitgezaagd en bol gezet en de kaderrandjes vervaardigd. Daarna de kaderrand in de holle voorplaat gesoldeerd en nadien het achterplaatje met een klein gaatje, waardoor de as naar binnen wordt gebracht, de asruimte. Vervolgens heb ik de zijkanten, het overtollige plaatmateriaal weg gezaagd, gevijld en geschuurd. Toen deze mooi strak was geschuurd heb ik het hart gepolijst en als laatst voorzien van een fijn gouden ankercollier. De ashanger is op het laatst voorzien van as en dicht gezet met een gouden plaatje waarmee het volledig is afgesloten en zo is er een waardevol sieraad is geboren.

SAM 0512 SAM 0513 SAM 0514

Een berichtje van een klant:
Als je eens wist hoe mooi ik de ring(en) vind. Hoe gek het misschien ook klinkt, maar ik ben er nog steeds stil van en het liefst wil ik ze graag aan > iedereen om me heen laten zien. Het voelt zo warm en bevoorrecht.

Jeroen kwam bij mij met de vraag of de getekende schets, die hij zelf had getekend gemaakt kon worden tot een hanger. Na een paar aanpassingen en het weglaten van kleine details kwamen we tot de uit eindelijke vormgeving.  Symbolisch moesten er een aantal kenmerken in verwerkt zijn zoals: twee vogels, de drie materiaalsoorten en het gouden hart.

De vraag
Dit keer wilden onze klanten graag herinneringssieraden laten maken met de as van hun overleden man en vader erin. Het liefst ringen. Graag wilden ze de bestaande ringen laten verwerken tot een nieuwe asring.

De vraag
De opdrachtgever wil graag drie ringen laten vervaardigen door de vakman/goudsmid. Twee voor zijn dochters en een ring voor zijn vrouw. Er zijn een paar criteria's waar de ringen aan moeten voldoen: ze moeten allen de zelfde steen grootte hebben en het moet van degelijke kwaliteit zijn en niet hol!

De klant wilde haar bestaande ring graag omvormen naar een tijdloos-strakvormgegeven ring. Daarbij was het belangrijk dat de steen uit een ander bestaande ring werd overgezet. Door de diameter van de steen was het ook de uitgelezen kans de ring in zijn geheel te verbreden.

Van Eerden Juwelier - Goudsmid

Landstraat 8, 7121 CR Aalten
Telefoonnummer 0543 - 46 65 60

Openingstijden
Ma: gesloten
Di t/m do.: 10.00-12.30 uur 13.30-18.00 uur
Vrijdag: 10.00-12.30 uur 13.30-20.00 uur
Zaterdag: 10.00-16.00 uur

Iets te vieren of een bedankje geven? Verblijd iemand met een cadeaubon van Van Eerden.
Cookies maken het voor ons makkelijker om u van dienst te zijn. Als u gebruik maakt van onze site gaat u akkoord met onze cookies.