De klant wilde graag een geelgouden ring met een zwarte steen met gouden inleg initialen. Ik dacht "Die ringen en dan m.n. onyxsteen met goud in-opleg. Die vind je bijna nergens dat wordt een uitdaging!"

voorbeeld10 herenring monogramring 1  voorbeeld10 herenring monogramring 2 voorbeeld10 herenring monogramring 3

Ben begonnen met het maken van een wasmodel dat de kop van de ring voorsteld, dat is flink vijlen en schuren van het materiaal, dat overigens goed te verwerken is. Het betreft hier alleen de massieve kop van de ring en niet de scheen, deze zal bestaan uit twee aan elkaar gesoldeerde half bolle ringen die symbool staan voor de overledenen.

voorbeeld10 herenring monogramring 4 voorbeeld10 herenring monogramring 5 voorbeeld10 herenring monogramring 6

Er is in die tussentijd uit aangeleverde bestaande zegelringen, die eerst van tevoren zijn om gesmolten een plaat gewalst. Op deze plaat heb ik de initielen getekend die ik daarna met een heel fijn zaagje van 0.2 mm met de hand heb uitgezaagd om vervolgens op een ondergrond te plaatsen voor verdere afwerking. Inmiddels heb ik de halfbollige scheenringen onder de kop gesoldeerd u ziet de gouden pioentjes er al bij liggen waar mee deze onderdelen aan elkaar worden vast gesoldeerd.

voorbeeld10 herenring monogramring 7 voorbeeld10 herenring monogramring 8 voorbeeld10 herenring monogramring 9

Nadat de initialen zijn afgewerkt d.m.v schuren en polijsten heb ik op de achterzijde twee gouden pennetjes gesoldeerd die op zijn beurt door de twee gaatje in de onyxsteen gaan en vast zijn gezet op de achterkant van de steen. Nadat de ring helemaal is afgewerkt, wat nog moest gebeuren omdat de kop en scheen aan elkaar zijn gesoldeerd en de groef is door getrokken van beide ringen tot deels in de kop de zijkant van de ring.

voorbeeld10 herenring monogramring 8a voorbeeld10 herenring monogramring 8b voorbeeld10 herenring monogramring 10

De ring is nu klaar om voorzien te worden van de speciaal geslepen steen met gouden initialen, het is in feite geen monogram omdat de letters niet door elkaar heen lopen. Nadat de steen in de zetting is geplaatst en goed op binnenkader rust kan deze vast worden gezet. Als laatst word de ring nog een keer nagepolijst en van de binnen zijde van de ring zoetgeschuurd en voorzien van een persoonlijke gravure.

voorbeeld10 herenring monogramring 11

Het eindresultaat mag er zijn! De klant was zeer tevreden met het uit eindelijke resultaat.

Van Eerden Juwelier - Goudsmid

Landstraat 8, 7121 CR Aalten
Telefoonnummer 0543 - 46 65 60

Openingstijden
Ma: gesloten
Di t/m do.: 10.00-12.30 uur 13.30-18.00 uur
Vrijdag: 10.00-12.30 uur 13.30-20.00 uur
Zaterdag: 10.00-16.00 uur

Iets te vieren of een bedankje geven? Verblijd iemand met een cadeaubon van Van Eerden.
Cookies maken het voor ons makkelijker om u van dienst te zijn. Als u gebruik maakt van onze site gaat u akkoord met onze cookies.