Deze armband is ontstaan doordat mevrouw een bestaande gouden armband verwerkt wilden hebben in een nieuw en modern jasje. Om dit vorm te geven hebben wij een zware zilverenslavenband gemaakt met gouden details erin.

 

voorbeeld 16 01 gouden armband in nieuw jasje schets

Door eerst eens rustig aan de tafel te gaan zitten hebben wij met de klant de wensen doorgenomen. De klant wilde een modern zilveren sieraad met onderdelen van een gouden emotioneel sieraad.

gouden armband in nieuw jasjegouden armband in nieuw jasjegouden armband in nieuw jasjegouden armband in nieuw jasje

Ik ben begonnen met het maken van een zilveren spang,-slavenband die gemaakt is uit een langestrip. Door eerst de polsomvang te meten weten we door een berekening wat de lengte van de strip met zijn. De uiteinden zijn aan elkaar gesoldeerd en ovaal gezet op de tribolet. Op de band is uitgezet waar het slot moet komen met klep, deze lijnen uitgezet en uitgezaagd.

gouden armband in nieuw jasjevoorbeeld 16 07 gouden armband in nieuw jasje

Nu de armband zo goed als klaar is als basis kunnen wij de lijn uitzetten waar de gouden bollen straks in gesoldeerd worden. Inmiddels heb ik al in een eerdere fase de bolletjes van de gouden armband afgesoldeerd en in de polijsttrommel op hoogglans gebracht.

gouden armband in nieuw jasjevoorbeeld 16 09 gouden armband in nieuw jasjegouden armband in nieuw jasje

De zilveren armband heb ik van te voren al ijsmat gematteerd. De gouden bolletjes worden er een voor een op gesoldeerd. Nadien word er het veiligheidsachtje en de goudenbolletjes nogmaals gepolijst en de band gematteerd.
 
Het resultaat is dat je een matte slavenband hebt, wat een moderne uitstraling heeft met het klassiek ogende hoogglans goud, wat een heel mooi contrast geeft met elkaar. De klant is erg tevreden met het uit eindelijke resultaat.

Van Eerden Juwelier - Goudsmid

Landstraat 8, 7121 CR Aalten
Telefoonnummer 0543 - 46 65 60

Openingstijden
Ma: gesloten
Di t/m do.: 10.00-12.30 uur 13.30-18.00 uur
Vrijdag: 10.00-12.30 uur 13.30-20.00 uur
Zaterdag: 10.00-16.00 uur

Iets te vieren of een bedankje geven? Verblijd iemand met een cadeaubon van Van Eerden.
Cookies maken het voor ons makkelijker om u van dienst te zijn. Als u gebruik maakt van onze site gaat u akkoord met onze cookies.